fbpx

Ηνωμένο Βασίλειο: «Πράσινα» καλοκαίρια και χειμώνες, από την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ηνωμένο Βασίλειο: «Πράσινα» καλοκαίρια και χειμώνες, από την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η ενέργεια με χαμηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα χρησιμοποιήθηκε για να παραχθεί περισσότερο από το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά το 2018, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Μια ταχεία αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σε συνδυασμό με την ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, κάλυψε σχεδόν το 53% της παραγωγής το 2018.
Αυτό αποκάλυψε η ετήσια επισκόπηση της κυβέρνησης σχετικά με τις ενεργειακές στατιστικές.

Ενέργεια από τον ήλιο, τον άνεμο, το νερό και τα απόβλητα

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθιέρωσαν ένα νέο ρεκόρ καλύπτοντας το ένα τρίτο της ηλεκτροπαραγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου το περασμένο έτος.
Η ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να παράγει ενέργεια από τον ήλιο, τον άνεμο, το νερό και τα απόβλητα αυξήθηκε κατά 10%.

Η χρήση άνθρακα από το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά ένα τέταρτο σε ρεκόρ μόλις 5%, σύμφωνα με την έκθεση.

 

ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 

Η ετήσια «ενεργειακή βίβλος» της κυβέρνησης επιβεβαιώνει μια σειρά ενεργειών πράσινης ενέργειας τα τελευταία χρόνια.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αναλαμβάνει περισσότερα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και κλείνει τα παλαιά, ρυπογόνα εργοστάσια άνθρακα.

Η National Grid (το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας) δήλωσε ότι η χώρα είχε καταγράψει το πιο «πράσινο» χειμώνα. Λόγω των καιρικών συνθηκών και της φθίνουσας κατανάλωσης άνθρακα.

Ο καύσωνας φρενάρει την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας

Αυτό ακολούθησε το δεύτερο πιο «πράσινο καλοκαίρι», το 2017. Το οποίο υποχώρησε όμως πέρυσι, λόγω του μεγάλου καύσωνα.
Ο πολύ ζεστός καιρός μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας. Τα καιρικά συστήματα υψηλής πίεσης μπορούν να καταπνίξουν τις ταχύτητες του ανέμου. Έτσι τα ηλιακά πάνελ παράγουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια αν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολύ ψηλά.

Οι εγκαταστάσεις άνθρακα και φυσικού αερίου, παρήγαγαν λιγότερο από το 45% της ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου πέρυσι.

Η παραγωγή φυσικού αερίου υποχώρησε στο 39,5% του μείγματος παραγωγής πέρυσι, από 40,4% το 2017.
Η παραγωγή άνθρακα συνέχισε να μειώνεται, πέφτοντας στο 5,1% πέρυσι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου άνθρακα Eggborough και Drax μετατρέποντας μία από τις μονάδες του για να καίει βιομάζα.

Οφέλη για καταναλωτές και εθνική οικονομία από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

«Η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η υπεράσπιση της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας από την κυβέρνηση επιφέρει ταχεία αλλαγή στο ενεργειακό μας σύστημα».
Αυτό δήλωσε η Emma Pinchbeck, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Renewable UK, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία.
«Παράλληλα με τη μείωση των τιμών για τους καταναλωτές και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μας, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν τεράστια οικονομική ευκαιρία. Φέρνουν απασχόληση και επενδύσεις σε όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:  Τεράστια οικολογική καταστροφή στη Χιλή από διαρροή πετρελαίου

Η κυβέρνηση έριξε το βάρος της στον υπεράκτιο αιολικό τομέα. Υποσχέθηκε στους κατασκευαστές μερίδιο £ 557 εκατ. από κρατικές επιχορηγήσεις. Αρκεί η βιομηχανία να επενδύσει το ποσό των £ 250 εκατ., μέσα στα επόμενα 11 χρόνια.

Ωστόσο, οι υπουργοί αρνήθηκαν να ανοίξουν ένα μπλοκ για την υποστήριξη νέων αιολικών πάρκων αιολικής ενέργειας στην ξηρά.

«Η νέα κυβέρνηση, τονίζει η κ. Pinchbeck πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω και ταχύτερα.
Να καταργήσει τα εμπόδια στην αιολική ενέργεια που είναι η φθηνότερη πηγή. Να βασιστούμε στις επιτυχίες μας σε καινοτόμες τεχνολογίες. Όπως η παλιρροϊκή ενέργεια και ο άνεμος. Κι εκεί το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι παγκόσμιος ηγέτης».

Πηγή: https://ecozen.gr

Η εταιρεία

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2009 από το Μαυρίδη Γρηγόρη, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στόχος

Η εταιρεία θέλει να συμβάλλει στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών εθνικών στόχων  εφαρμόζοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά

Οι εγκαταστάσεις μας ξεπέρασαν κάθε άλλη εγκατάσταση πανελλαδικά* καθώς παρήγαγαν το 2017 έως και 16.500kWh ανά 10kW, δηλαδή 15% περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη εγκατάσταση

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Εστίας 2, Κοζάνη - M. Ψελλού 11, Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή 6Α, Αλεξανδρούπολη Τηλέφωνο: +302312315301, +302461461301, +302551151301