fbpx

Παρουσιάστηκε ο πρώτος ενεργειακός «χάρτης» της χώρας από την HAEE

Παρουσιάστηκε ο πρώτος ενεργειακός «χάρτης» της χώρας από την HAEE

Τα τελευταία χρόνια η συζήτηση γύρω από τα ενεργειακά ζητήματα αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα. Πλέον, η διαχείριση, παραγωγή και διανομή της ενέργειας εξελίσσεται σε έναν δυναμικά ανερχόμενο επιχειρηματικό κλάδο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ειδικά μετά την κατάργηση των μονοπωλίων, τις συναρπαστικές ανακαλύψεις αξιοσημείωτων αποθεμάτων υδρογονανθράκων και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών αναφορικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η χώρα μας κινείται και αυτή σε μια πορεία ενεργειακής ανεξαρτητοποίησης.Αυτός ο νέος προσανατολισμός απαιτεί σχεδιασμό, στρατηγική και, πάνω από όλα, την άρτια και σωστή κατάρτιση για όσους επιλέγουν να ασχοληθούν με αυτόν το συναρπαστικό τομέα.

Το πρώτο βήμα στην «χαρτογράφηση» αυτού του επιχειρηματικού τομέα έγινε πρόσφατα, με την παρουσίαση μιας μοναδικής έκδοσης. Η «Βίβλος της Ενέργειας» (επίσημος τίτλος: “Greek Energy Market Report 2019”) είναι μία έκδοση που εκπονήθηκε από την Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με το think tank ΗΑΕΕ (Hellenic Association for Energy Economics) και προέκυψε ως φυσική συνέχεια της χρηματοδοτικής στήριξης της Τράπεζας προς τον κλάδο της ενέργειας τα τελευταία χρόνια. Ο στόχος της Εθνικής Τράπεζας ήταν αυτή η «Βίβλος» να αποτελέσει έναν όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένο οδηγό για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις τάσεις στη χώρα και στο εξωτερικό και τις προσκλήσεις/ ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Το “Greek Energy Market Report 2019” θα αποτελέσει μια ετήσια έκδοση της ΗΑΕΕ, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, και απαντά στις απαιτήσεις του κλάδου για έναν χάρτη, με βάση τον οποίο θα μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις οι ενδιαφερόμενοι. Όπως δήλωσε και ο Δ/νων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Π. Μυλωνάς, αυτή η έκδοση φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως “[…] «εργαλειοθήκη» για ένα ευρύ κοινό που ενδιαφέρεται για την παρακολούθηση των εξελίξεων στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας και την υποστήριξη των επενδύσεων στη χώρα”.

Η συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με το ΗΑΕΕ έρχεται ως αναμενόμενο επακόλουθο, ειδικά αν λάβει υπόψη κάποιος το γεγονός ότι η τράπεζα διατηρεί ένα από τα εκτενέστερα χαρτοφυλάκια στην ενέργεια σε όλη την χώρα, με ένα επιπλέον επενδυτικό χρηματοδοτικό πλάνο ύψους 2δις ευρώ προγραμματισμένο να υλοποιηθεί μέσα στην επόμενη 3ετία.

Οι συνεχείς αλλαγές, που είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του συνεχώς αναπτυσσόμενου τομέα, κάνουν επιτακτική τη δημιουργία μίας τέτοιας έκδοσης. Ειδικά για την Ελλάδα, όπου το τοπίο της ενέργειας είναι ακόμα σε φάση διαμόρφωσης, το “Greek Energy Market Report 2019” καλείται να λειτουργήσει σαν μια πρώτη γραμμή οριοθέτησης της αγοράς και των παικτών που είναι ενεργοί σε αυτήν.

Η «Βίβλος της Ενέργειας» παρουσιάστηκε στο Ενεργειακό Συμπόσιο που διοργανώθηκε από το think tank ΗΑΕΕ (Hellenic Association for Energy Economics). Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να κατεβάσετε το PDF αρχείο του “Greek Energy Market Report 2019” εδώ.

Πηγή: https://energypress.gr

Η εταιρεία

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2009 από το Μαυρίδη Γρηγόρη, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στόχος

Η εταιρεία θέλει να συμβάλλει στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών εθνικών στόχων  εφαρμόζοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά

Οι εγκαταστάσεις μας ξεπέρασαν κάθε άλλη εγκατάσταση πανελλαδικά* καθώς παρήγαγαν το 2017 έως και 16.500kWh ανά 10kW, δηλαδή 15% περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη εγκατάσταση

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Εστίας 2, Κοζάνη - M. Ψελλού 11, Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή 6Α, Αλεξανδρούπολη Τηλέφωνο: +302312315301, +302461461301, +302551151301