fbpx

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ

Ομαλά συνεχίζεται η λειτουργία του ΔΑΠΕΕΠ παρά τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Γιαρέντης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, οι πληρωμές των ΑΠΕ προχωρούν απρόσκοπτα, όπως και η λειτουργία των εγγυήσεων προέλευσης. Επίσης, τόνισε πως με τις ρυθμίσεις που εισήγαγε η κυβέρνηση σχετικά με τη ρευστότητα του ΕΛΑΠΕ, προφανώς ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες και στις ανάγκες των χιλιάδων παραγωγών της πράσινης ενέργειας, δεν υπάρχει κίνδυνος για τις πληρωμές.

Ο κ. Γιαρέντης επισημαίνει ότι η αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση αποτελεί μια παρακαταθήκη για τη χώρα, ενώ από την άλλη εκτιμά ότι η Ευρώπη δεν έχει δείξει την αλληλεγγύη που όφειλε να επιδείξει.

Ακολουθούν οι απαντήσεις του κ. Γιαρέντη:

  • Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που δημιουργεί η υγειονομική κρίση στη λειτουργία του ΔΑΠΕΕΠ και στους παραγωγούς ΑΠΕ; Πως το αντιμετωπίζετε;

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ΔΑΠΕΕΠ ήταν τις πρώτες ημέρες, όταν η εταιρεία γύρισε από κανονική ροή σε εκ περιτροπής εργασία και τηλε- εργασία. Μέσα σε λίγες ημέρες ωστόσο προσαρμοστήκαμε και έκτοτε δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα.

Όλα τα τμήματα της εταιρείας λειτουργούν κανονικά.

Για τις ΑΠΕ, οι πληρωμές προχωρούν απρόσκοπτα, το ίδιο ισχύει και για τη λειτουργία των εγγυήσεων προέλευσης.

Όλα τα τμήματα της εταιρείας λειτουργούν πλέον κανονικά, πάντα εφαρμόζοντας τις οδηγίες και τους κανόνες για την ασφάλεια του προσωπικού.

  • Θεωρείτε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και το ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κληθούμε όλοι να κινηθούμε μετά την κρίση, επιτρέπει αισιοδοξία και προσδοκίες;

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για αισιοδοξία. Πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και να περιμένουμε να δούμε τι θα αφήσει πίσω της η κρίση της πανδημίας.

Όταν με το καλό η υγειονομική κρίση θα είναι παρελθόν, τότε θα μπορούμε να δούμε τι άφησε πίσω της και ποιες θα είναι οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες από την πανδημία στην οικονομία.

Τότε θα έχουμε καλύτερη εικόνα και περισσότερα δεδομένα για να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα στην οικονομία της χώρας και φυσικά στην κοινωνία.

  • Ποια είναι η εντύπωσή σας για τη διαχείριση της κρίσης στη χώρα μας. Ο κλάδος των ΑΠΕ βρήκε από την πολιτεία ευήκοα ώτα ώστε να βρεθούν άμεσες λύσεις σε άμεσα προβλήματα;

Καταρχάς είναι αξιέπαινοι οι χειρισμοί που έγιναν από πλευράς κυβέρνησης και αυτό δεν το μαρτυρούν μόνο οι αριθμοί και οι εξαιρετικές για τη χώρα μας στατιστικές, ως προς τα κρούσματα και τα θύματα της πανδημίας. Η διαχείριση της κρίσης από πλευράς κυβέρνησης έδειξε ότι υπάρχει ένα στιβαρό κράτος με ικανή διοίκηση και αυτό είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη για τη χώρα μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι λειτουργίες του κράτους συνεχίζονται απρόσκοπτα ενώ και η κοινωνία επιδεικνύει αξιοζήλευτη πειθαρχία.

Δηλαδή η διοίκηση λειτούργησε πρωτίστως ως παράδειγμα, δίνοντας σοβαρά δείγματα γραφής.

Τώρα, ως προς την αγορά των ΑΠΕ, αυτή πρακτικά δεν έχει επηρεαστεί, καθώς όλες οι λειτουργίες που σχετίζονται με την αγορά συνεχίζονται κανονικά όπως και πιο πριν. Με τις ρυθμίσεις, δε, που εισήγαγε η κυβέρνηση σχετικά με τη ρευστότητα του ΕΛΑΠΕ, προφανώς ανταποκρινόμενη στις ανησυχίες και στις ανάγκες των χιλιάδων παραγωγών της πράσινης ενέργειας, δεν υπάρχει κίνδυνος για τις πληρωμές.

Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση, χωρίς κανένα πρόβλημα.

  • Πως αξιολογείτε τον τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης των πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης

Εδώ έχουμε ένα ακόμη παράδειγμα της μόνιμης διάστασης απόψεων μεταξύ βορά και νότου ως προς τη χρηματοδότηση των κρατών.

Δυστυχώς και σε αυτήν την κρίση, ο νότος, με εξαίρεση τη χώρα μας, έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Εδώ λοιπόν εκτιμώ ότι η Ευρώπη δεν έχει δείξει την αλληλεγγύη που όφειλε να επιδείξει.

Πηγή: https://energypress.gr

Η εταιρεία

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2009 από το Μαυρίδη Γρηγόρη, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στόχος

Η εταιρεία θέλει να συμβάλλει στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών εθνικών στόχων  εφαρμόζοντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φωτοβολταϊκά

Οι εγκαταστάσεις μας ξεπέρασαν κάθε άλλη εγκατάσταση πανελλαδικά* καθώς παρήγαγαν το 2017 έως και 16.500kWh ανά 10kW, δηλαδή 15% περισσότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη εγκατάσταση

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Εστίας 2, Κοζάνη - M. Ψελλού 11, Θεσσαλονίκη - Τσιμισκή 6Α, Αλεξανδρούπολη Τηλέφωνο: +302312315301, +302461461301, +302551151301